U bent hier: Home / Diensten / De diensten voor huisvesting / De Residentie van Aa

De Residentie van Aa

Huisvesting van bejaarden: het OCMW treft de nodige maatregelen om deze opdracht te vervullen door het openstellen van twee rusthuizen (De Residenties “Jean Van Aa” en “Uren van Geluk”) of via doorverwijzing naar een andere instelling indien de eigen rusthuizen niet op de vraag tot opvang kunnen ingaan. Inwoners van Elsene krijgen altijd voorrang.

De Residentie voor senioren "Jean Van Aa", met een opvangcapaciteit van 180 bedden, geniet erkenning.

Een volledig team vakbekwame medewerkers houdt zich klaar om, volgens de behoeften en verlangens van iedere bewoner, te zorgen voor hulpverlening, de nodige stimulansen te geven en een luisterend oor te bieden.

Om de bewoners zo goed mogelijk te bedienen, krijgen ze, naast de gewone dienstverlening en verzorging die men gewoonlijk in rusthuizen aantreft, tal van extra’s zoals een hele reeks individuele of groepsactiviteiten, menu’s die ons eigen keukenpersoneel opstelde en bereidde, specifieke verzorging (snoezelen, schriftjes als geheugensteuntjes, enz.) een kapsalon, een cafetaria, enz.

Sinds juni 2011 is de Residentie ondergebracht in nieuwe gebouwen die dichtbij het Flageyplein, de vijvers van Elsene en tal van kleine handelszaken liggen.

 

Résidentie "Jean Van Aa"

Boondaalsesteenweg, 104

Tel. : 02 641 56 00

Mail : rva.cpasxl@cpasixelles.brussels

Download de brochre van de Residentie "Van aa".