U bent hier: Home / Diensten / Residenties voor senioren

Residenties voor sernioren

De residenties van het OCMW van Elsene

Het OCMW van Elsene beschikt over twee rusthuizen voor senioren: de residentie « Jean van Aa » een rust- en verzorgingstehuis, en de residentie « Uren van Geluk » een rusthuis.

De twee rusthuizen liggen dichtbij de vijvers van Elsene, in een rustige wijk met alle nodige voorzieningen. Ze zijn zeer makkelijk bereikbaar:

 • Met de tram: lijnen 7 en 25 - halte Roffiaen
 • Met de bus: lijn 71 - halte Vijvers van Elsene d’Ixelles
 • Met de wagen: op 15 minuten van de Ring R0 van Brussel

Plezier, welzijn, activiteiten en veiligheid zijn essentiële onderdelen van het leven, op eender welke leeftijd. Dat zijn de prioriteiten van de zorg en diensten die we in de twee residenties aanbieden. Onze teams en professionals zijn aanwezig om alle bewoners te helpen, naar hen te luisteren en hen te stimuleren in functie van hun behoeften en wensen.

Het OCMW kan ook een beroep doen op andere voorzieningen wanneer de capaciteit van de rusthuizen niet volstaat om aan de vraag te voldoen. Dan krijgen inwoners van de gemeente Elsene voorrang.

 

De residentie « Jean Van Aa » (RH/RVT)

Residentie Jean Van Aa is een erkend rust- en verzorgingstehuis.

Sinds juni 2011 is het gevestigd in een nieuw, gespecialiseerd gebouw met een capaciteit van 180 bedden.

 • Dagprijs zonder verrassingen en alles inbegrepen (geneesmiddelen, incontinentiemateriaal, kinesitherapie, geconventioneerd behandeld arts aan Iriscare-tarief, kapster, enz.):

Beschrijving

Individueel dagtarief

Individuele kamer van + 15 m²

57,95 €

Individuele kamer van - 15 m² 54,55 €
Kamer met twee bedden van + 25 m² 54,55 €
Kamer met twee bedden van – 25m² 52,27 €
 • Tal van activiteiten worden individueel of in groep beoefend: zachte gymnastiek, workshops welzijn en actualiteit, culturele uitstappen, een samenwerking met de Opera De Munt, enz.
 • Een team van professionals streeft ernaar ons levensproject mee te realiseren. Een team gespecialiseerd in welzijns-, relatie- en comfort- of palliatieve zorg en een paramedisch team van kinesitherapeuten, ergotherapeuten, gespecialiseerde opvoeders, animatoren, maatschappelijk werkers, een psycholoog, diëtist en logopedist. Er is ook specifieke zorg: snoezelen, dagboek voor mensen met de ziekte van Alzheimer, enz.
 • De residentie heeft twee types diensten: drie verblijfseenheden en een gespecialiseerde eenheid voor gedesoriënteerde mensen (Alzheimerpathologie of verwant).
 • Een team van koks bereidt kwalitatieve en gevarieerde gerechten voor de bewoners. Dagelijks staat er iets anders op het menu.
 • In de residentie is ook een kapsalon, cafetaria en privéparking aanwezig.

 

Residentie "Jean Van Aa" :

Boondaalsesteenweg 104 - 1050 Elsene
Tel. : 02.641.56.00

Mail :  rva.cpasxl@cpasixelles.brussels

  Facebookpagina van residentie Van Aa

 

 

Residentie « Uren van Geluk » (RH)

Residentie Uren van Geluk is een rusthuis met studio’s voor 88 bewoners. De nadruk ligt op een warme en huiselijke sfeer.

 • Dagprijs zonder verrassingen en alles inbegrepen (geneesmiddelen, incontinentiemateriaal, kinesitherapie, geconventioneerd behandelend arts aan RIZIV-tarief):

Beschrijving

Dagtarief (per person)

Enkele studio simple

47,83 €

Enkele studio groot 50,01 €
Dubbele studio 47,83 €
Studio 25m² 67,59 €
 • Gevarieerde activiteiten en partners: Opera De Munt, zachte gymnastiek, workshops welzijn en actualiteit, culturele uitstappen, betrokkenheid bij het wijkproject, ...
 • Een team van professionals streeft ernaar ons levensproject mee te realiseren. Wij volgen de bewoners persoonlijk op volgens het credo “we doen wat kan”:
 • Een team gespecialiseerd in welzijnszorg (aromatherapie), relatie- en comfort- of palliatieve zorg;
 • Een paramedisch team bestaande uit een kinesitherapeut, ergotherapeut, opvoeder, neuropsycholoog en maatschappelijk werker;
 • Een team van koks bereidt kwalitatieve en gevarieerde gerechten voor de bewoners.
 • De residentie heeft een private ingang aan het Jadotpark.

 

Residentie "Uren van Geluk" :

Victor Greysonstraat 53 - 1050 Elsene
Tél. : 02.627.35.30

Mail :  residence.heures.douces@cpasixelles.brussels

Download de brochure van Résidentie "Uren van Geluk"

  Uren van Geluk op YouTube

  Facebook pagina van Uren van Geluk